Bescherm uw voet tegen pijn en schade

Bekijk onze zes productseries

De therapiesok is een innovatief hulpmiddel dat uw voet beschermt tegen pijn en schade en gelijker tijd het gemak biedt van een normale sok. Onze therapiesokken, handschoenen en bandages zijn verkrijgbaar in zes verschillende productseries. De zes productseries zijn ingedeeld in de volgende toepassingsgebieden:

Iedere productserie heeft unieke kenmerken

Het materiaal en de maakwijze van het product is per productserie verschillend. Bijvoorbeeld de sok die speciaal ontworpen is voor diabetespatiënten een speciale weving, waardoor er geen druk op huid ontstaat. Terwijl de sok, welke ontwikkeld is voor het dragen in veiligheidsschoenen, aan de binnenzijde comfortabel dik frotté breisel heeft en zodoende goed vocht op kan nemen. Daarnaast kent iedere productserie een uiteenlopende variatie met verschillende pijnlocaties, welke voorzien van met medisch visco-elastisch polymeer met minerale olie. En natuurlijk is vrijwel iedere productserie verkrijgbaar in meerdere modellen, maten en kleuren.

Visco-elastisch polymeer

In onze producten zijn één of meerdere zones visco-elastisch polymeer verwerkt. Een soort ‘gellaag’ die direct tegen de huid bescherming biedt tegen overmatige druk en wrijving. Dit materiaal kenmerkt zich door zijn vervormbaarheid, rekbaarheid, veerkracht en het weer aannemen van de oorspronkelijke vorm. Net zoals moeder natuur het geregeld had in de voet voordat de (voor)voet doorzakte.

Effecten van visco-elastisch polymeer

De visco-elastisch polymeer zal al bij lichte druk de vorm aannemen van de omgeving. Druk wordt geabsorbeerd, hoe dikker de beschermingslaag, hoe groter dit taai-elastische effect. Het verdeelt druk, doordat het zich over het oppervlak verspreidt en onregelmatigheden in het oppervlak opvult. Daarnaast heeft het visco-elastisch polymeer, een vocht inbrengende werking door de minerale olie die er aan toegevoegd is. Deze wordt geleidelijk afgestaan aan de huid.

Effecten van visco-elastisch polymeer
Het visco-elastisch materiaal kenmerkt zich door druk absorptie en drukverdeling

Effecten van visco-elastisch polymeer
Het visco-elastisch materiaal verdeelt druk doordat het in staat is afschuifkrachten op te nemen

Minerale olie

De minerale olie blijft op de huid liggen, hierdoor wordt er een dunne isolatielaag gevormd op de huid. Door deze laag kan het vocht in de huid moeilijker verdampen en kan de huid het vocht beter vasthouden. Dit heet occlusie. De occlusieve werking van minerale olie zorgt voor de goede eigenschappen bij behandeling van droge huid en eelt.

Minerale olie beïnvloedt het vochtgehalte van de huid en zorgt voor de zogenaamde hydratie. Als gevolg van occlusie kan het vocht in de huid moeilijker verdampen, waardoor de huid meer vocht vasthoudt. Droge huid en eelt zal zo sneller opknappen en is beschermd tegen verdere uitdroging.

De minerale olie die verwerkt is in onze producten zorgt voor een zichtbare verbetering van de huid. Ze heeft de volgende eigenschappen:

  • Verminderd wrijving
  • Hydrateert de huid
  • Versoepeld en verzacht de huid
  • Beschermend de huid

Omtrent minerale olie bestaan veel misverstanden. De minerale olie die verwerkt is in onze producten wordt beschouwd als zeer veilig, voor zowel cosmetische als farmaceutische toepassingen. Het verstopt de huidporiën niet en beperkt de zuurstofopname van de huid niet. Daarnaast is het niet-comedogeen, niet-toxisch, niet- allergeen en niet kankerverwekkend.

Dagelijks gebruik

Om optimaal gebruik te maken van de gunstige effecten van het visco-elastisch polymeer met minerale olie dient het direct op de huid gedragen te worden. Contact met open natte wonden wordt afgeraden. Echter kan na het afdekken van de open natte wond de therapiesok of bandage alsnog gebruikt worden om zodoende de wrijving en druk te verminderen. Op droge oppervlakkige wonden kan direct contact het herstel bevorderen. Het materiaal kent een uitstekende huidverdraagzaamheid. Mocht dit toch problemen geven, raadpleeg dan uw huisarts. Het visco-elastisch polymeer met minerale olie kan gebruikt worden in combinatie met huidverzorgingsproducten.

Veel gebruikers van therapiesokken dragen steunzolen of aangepast schoeisel. Een therapiesok kan een welkome aanvulling zijn in het alledaags comfort. Een therapiesok kan in combinatie met een steunzolen of aangepast schoeisel gebruikt worden. De therapiesok neemt namelijk niet meer ruimte in dan een gewone sok.

Soms is er in de schoen niet genoeg ruimte voor een steunzool of therapiezool, maar wel voor een sok om de pijn te bestrijden.

Onderhoud

Therapiesokken, handschoenen en bandages zijn geschikt voor machinewas op 30 graden of lager. Als de producten op een warmere temperatuur gewassen worden, is er kans dat de gel los laat. Gebruik een speciaal wol of delicate was programma en centrifugeer op lage toeren. Het is belangrijk dat de producten niet binnenstebuiten gewassen worden, maar met de zone polymeer aan de binnenzijde. De producten zijn niet geschikt voor de wasdroger en niet geschikt om te strijken.

Deel deze pagina