Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Jacqueline

“De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

Voetproblemen bij ouderen

Veranderingen die optreden bij het ouder worden

De verwachting is dat rond 2030, 22% van de bevolking ouder is dan 65 jaar. Ongeveer 80% van deze mensen hebben één of meerdere chronische gezondheidsproblemen. Voetklachten behoren tot één van deze gezondheidsproblemen. De oorzaak ligt in de structurele en functionele veranderingen die optreden bij het ouder worden.

Kenmerken van de oudere voet

Kenmerken die direct in verband kunnen worden gebracht met de oudere voet zijn:

Bovengenoemde kenmerken kunnen direct klachten aan de voeten veroorzaken, zoals pijnklachten, functiestoornissen, standsverandering voet/tenen waardoor er drukplekken kunnen ontstaan, huid/nagelproblemen en mobiliteitsklachten.

Behandelingen

Belangrijk is om te onderzoeken waardoor klachten ontstaan. In veel gevallen kan een corrigerende- of druk verdelende steunzool vervaardigd worden met demping of een protectieve of correctieve siliconeorthese bij teenstandsafwijkingen. Een behandeling kan ook bestaan uit een verwijzing naar een medisch pedicure of een schoenadvies.

Heeft u last van voetklachten?

Wordt u een dagje ouder en herkent u zich in deze klachten? Onze Podozorgers zoeken graag samen met u naar een oplossing! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Deel deze pagina